زمین مسکونی پردیس, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
لطفاً نام کاربری یا نشانی ایمیل خود را وارد کنید. از طریق ایمیل، پیوندی برای ساختن رمز تازه دریافت خواهید کرد.
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
در این مطلب طی جدولی حدودا عرف مشارکت در ساخت در تهران را عنوان کرده ایم. اما اول مطلب زیر را مطالعه بفرمایید.
در کشورهایی که ثبات اقتصادی وجود دارد قراردادهای مشارکت در ساخت دقیقا طبق آورده طرفین و با توجه به ضمانت های بانکی صورت می گیرد.
ولی در کشور ما متاسفانه چون ثبات اقتصادی وجود ندارد و قیمتهای ملک و مصالح بشدت تغییر می کند، نمی توان براساس محاسبات دقیق آورده ی طرفین را مشخص نمود.
البته از دلایل دیگری که خیلی ها شرایط مشارکت در ساخت را طبق عرف منطقه در نظر میگیرند، عدم وجود افراد متخصص و مطلع در زمینه انجام محاسبات است.
البته در ۹۰% موارد چیزی که بصورت عرف درآمده با آنچه که محاسبه میشود همخوانی دارد.
با توجه به درخواست مکرر مشتریان،تصمیم گرفتیم حدودا عرف مشارکت در ساخت در تهران را با توجه به ارزش زمین در مناطق مختلف ارائه دهیم.
البته محاسبات هر پروژه حتما باید با توجه به شرایط خاص آن پروژه پیشبینی شود و این جدول فقط جهت اطلاع بیشتر شما عزیزان می باشد. همچنین توجه داشته باشید که این محاسبات در سال ۱۳۹۷ تهیه شده و ممکن است در مقاطع زمانی مختلف این محاسبات تغییراتی داشته باشد.
در صورت وجود هرگونه سوال، لطفا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
در خصوص جدول زیر به این نکته توجه کنید که منظور از تعداد طبقات، طبقات مفید مسکونی روی همکف و با سطح اشغال ۶۰% می باشد که در پهنه های مختلف این سطح اشغال متفاوت است. تعیین تعداد طبقات مجاز با توجه به پهنه بندی ملک، عرض گذر اصلاحی و متراژ زمین شما مشخص می شود.
جدول در موبایل و صفحه نمایش های کوچک قابل اسکرول به چپ و راست است.
حتما تا به حال عبارت « مشارکت در ساخت » به گوشتان خورده است، ولی ممکن است ندانید شرایط و قوانین این توافق چیست.
بارها شنیدهایم که صاحب یک خانه یا زمین، ملک خود را به سازندهای واگذار کرده تا آن را تبدیل به آپارتمان کند و در ازای آن، صاحب چند واحد آپارتمان شود؛ توافقی که بسیار خوب به نظر میرسد و میتواند شما را صاحب چند واحد نوساز کند. اگر در این فکر هستید که زمین یا خانه قدیمی خود را بفروشید و با پول آن خانه جدیدی بخرید، مشارکت در ساخت یکی از راههایی است که میتواند شما را صاحبخانه کند و به سود برساند.
اما واقعا مشارکت در ساخت چیست و چه افرادی باید سراغ قراردادهای مشارکت در ساخت بروند؟ در این مطلب میخواهیم به این سوالات پاسخ بدهیم.
ادامه مطلب:
همانطور که از نام مشارکت مشخص است، این قرارداد یک نوع «توافق» دو طرفه است که هر یک از طرفین در آن آوردهای دارند و با توجه به نسبت آوردهشان با هم شریک میشوند.
بگذارید مثال واضحتری بزنیم؛ مثلا شما صاحب خانهای ویلایی و کلنگی هستید. با توجه به افزایش جمعیت و نیاز به مسکن و بالا رفتن قیمت خانه، به این فکر افتادهاید که خانهتان را خراب کنید و در همان زمین، آپارتمانی چند طبقه بسازید. اما مشکل اصلی شما این است که نه تخصص این کار را دارید و نه پولش را. اینجاست که مشارکت در ساخت میتواند به کمک شما بیاید. به این صورت که یک سازنده سرمایه و تخصص خود را با شما شریک میشود و برایتان آن خانه کلنگی را تبدیل به آپارتمانی چند طبقه میکند. در نهایت شما با سازنده در سودی که از این ساخت و ساز به دست میآید شریک میشوید.
اما چه مواردی باعث شده چنین قراردادی مفید و سودآور باشد؟
اولین و شاید یکی از مهمترین فواید مشارکت در ساخت این است که منجر به بازسازی بافت فرسوده شهرها میشود. خانههای کلنگی معمولا عمری بالای 25 سال دارند؛ این در حالی است که 25 سال پیش قوانین ساخت ساختمان به اندازه امروز مدون نبوده و از طرفی نظارت چندانی هم بر اجرای دقیق آنها وجود نداشته است.
کسی نیست که نداند ایران روی کمربند زلزله قرار دارد؛ به همین دلیل لازم است ساختمانها در ایران در برابر زلزله مقاوم باشند. آییننامه 2800، که در حال حاضر معیار اصلی برای تعیین مقاوم بودن یا نبودن ساختمانها در برابر زلزله است، اولین بار در سال 1367 تصویب شده است. این آییننامه تا به امروز پیشرفت بسیار زیادی داشته و اصلاحات زیادی روی آن انجام شده است.
بر اساس این آییننامه ساختمانها در هر منطقه برای زلزلههایی که احتمال رخ دادنشان تا 90 درصد است طراحی میشوند. در گذشته این آییننامه چندان جدی گرفته نمیشد، اما امروزه سازمان نظام مهندسی بر اجرای دقیق و کامل آن اصرار زیادی دارد. به همین دلیل تقریبا میتوان ادعا کرد که ساختمانهای قدیمی در برابر زلزلههای قدرتمند چندان مقاوم نیستند. مشارکت در ساخت برای افرادی که سرمایه بازسازی خانههایشان را ندارند این امکان را فراهم میآورد تا بتوانند خانهای امن در برابر زلزله داشته باشند.
البته به این نکته هم باید توجه کرد که فقط مقاومت در برابر زلزله را نباید به عنوان معیاری از استحکام بنا در نظر بگیریم. یکی از مواردی که تقریبا تمامی ساختمانهای قدیمی با آن درگیر هستند، موضوع نشست و آن هم نشست نامتقارن سازه است. این نشستها میتوانند باعث ایجاد ترکهای ریز یا بزرگ و خطرناک شوند و جان ساکنین را به خطر بیندازند. در گذشته موضوعات مربوط به شالوده ساختمان و مقاومت خاک جدی گرفته نمیشد که در صورت بازسازی ساختمان بر اساس مقررات جدید و استانداردهای فعلی، میتوان از مشکلات مربوط به نشست ساختمان نیز جلوگیری کرد.
ساختمانهای کلنگی معمولا وجهه زیبایی ندارند. این موضوع دو اثر منفی دارد: اولا باعث زشت شدن نمای شهر میشود و ثانیا روی اعتماد به نفس ساکنین خانه تاثیر میگذارد. بازسازی ساختمان با کمک مشارکت در ساخت میتواند هم چهره شهر را زیبا کند و هم باعث شود مالک احساس خوبی به خانهای که در آن زندگی میکند داشته باشد.
ساختمانهای قدیمی امکانات قدیمی دارند. پادرد و کمردرد این روزها عضو جدانشدنی از خانوادههای ایرانی شده که باعث میشود افراد وقتی به میانسالی قدم میگذارند نتوانند بدون درد از پلهها یا دستشویی ایرانی استفاده کنند.
با بازسازی بنا میتوان برای ساختمان آسانسور یا دستشویی فرنگی در نظر گرفت. بسیاری از ساختمانهای قدیمی از مشکلات مربوط به فاضلاب، بوی بد آن و حشرات رنج میبرند که ناشی از طراحی غیراصولی شبکه فاضلاب خانه است. بعضی از ساکنین آپارتمانهای قدیمی شکایت دارند که صدای هر قدمِ همسایه بالایی در خانهشان شنیده میشود. بسیاری از سیستم گرمایش غیر اصولی خانه شکایت دارند و به خاطر طراحی بد مجبورند سالانه هزینه زیادی بابت گرمایش خانه پرداخت کنند و در نهایت هم نتیجه مطلوب حاصلشان نمیشود.
اینها چند مورد جزئی از مشکلات مربوط به امکانات خانههای کلنگی بود. با بازسازی خانههای کلنگی میتوان از شر چنین مشکلاتی خلاص شد، خانه را به امکانات روز مجهز کرد و چند سال زندگی در این دنیا را با آسایش سپری کنیم.
اگر بخواهید خانه کلنگی خود را بفروشید عملا به خاطر خود بنا نمیتوانید هیچ پولی از خریدار بگیرید و انگار دارید زمین خام را به خریدار میفروشید. این در حالی است که اگر بعد از فروش بخواهید خانه دیگری (طبیعتا نوساز) بخرید، علاوه بر قیمت زمین، باید هزینه ارزش بنا را هم به فروشنده پرداخت کنید. در واقع دو برابر ضرر کردهاید: یک بار از ارزش بنای خانه کلنگی خود صرف نظر کردهاید و بعد ارزش خانه نوساز را به فروشنده پرداخت کردهاید.
با مشارکت در ساخت میتوانید این مشکل را حل کنید. وقتی خانهتان را بازسازی میکنید عملا دارید ارزش سرمایه خود را افزایش میدهید و حتی اگر نخواهید خودتان در آن خانه زندگی کنید، از فروش آن سود بسیار بیشتری عایدتان میشود. حتی فرزندانتان نیز از این اقدام هوشمندانهشما بهره میبرند و این هم قطعا یکی از فواید مشارکت در ساخت است.
خانههای کلنگی هر روز ایراد جدیدی پیدا میکنند که باید هزینه و وقتی را صرف تعمیرشان بکنید. تازه بعد از تعمیر باز هم مثل روز اولشان نمیشوند چون به هر حال فرسوده شدهاند. علاوه بر این مصرف انرژی در خانههای قدیمی بالاست. مثلا خانههای کلنگی پنجرههای دوجداره ندارند، در نتیجه انرژی زیادی هدر میرود. سیستم گرمایش از کف ندارند بنابراین باید انرژی زیادی مصرف کنید تا خانه گرم شود. ممکن است موتورخانه قدیمی باشد و مصرف انرژی بالایی داشته باشد و… . همه این مسائل در نهایت خودشان را در قبضهای برق و آب و گاز نشان میدهند. با بازسازی اصولی خانه میتوانید در این هزینهها صرفهجویی کنید.
برای خانههای کلنگی به سختی خریدار پیدا میشود و این در حالی است که خانههای نوساز همیشه مشتری خودشان را دارند. اگر بخواهید سرمایهتان (خانه) را سریعا به پول نقد تبدیل کنید، یکی از بهترین راهها بازسازی و نوسازی ملک است.
موارد بالا فقط بخشی از فواید بازسازی خانههای فرسوده بود که مشارکت در ساخت فرآیند آن را بسیار ساده کرده است. البته این قرارداد مانند هر قراردادی خطرات و ریسکهای خاص خودش را دارد که اگر نکات احتیاطی را رعایت کنید میتوانید تجربهی خوبی از این مشارکت داشته باشید.
ساختمانهای قدیمی و کلنگی از هر نظر برا ساکنین ساختمان دردسرساز هستند. اگر قصد فروش خانه قدیمی خود را دارید تا از شر مشکلاتش رهایی یابید و به آپارتمان جدیدی نقل مکان کنید بهتر است مشارکت در ساخت را مد نظر قرار دهید چون با این کار به جای یک واحد میتوانید صاحب چند واحد شوید و ارزش سرمایه خود را حفظ کنید.
مشارکت در ساخت چند سالی است که با اقبال خوبی از سمت صاحبان ملکهای قدیمی و کلنگی روبهرو شده است. این قراردادها اگر به صوت درست و با رعایت حقوق طرفین پیش برود، سود رضایتبخشی به همراه خواهد داشت؛ زیرا در سالهای اخیر و خصوصا در شهرهای بزرگ دیگر کمتر کسی ممکن است هم صاحب زمین باشد و هم سرمایه و تخصص لازم را برای ساخت بنای جدید در اختیار داشته باشد.
مشارکت در ساخت مزایای بسیار دارد که می توان به این موارد اشاره کرد:
اما شاید مهمترین مزیت چنین قراردادی را بتوان سودی دانست که در کوتاهمدت عاید طرفین توافق می شود. به همین دلیل، لازم است موارد حقوقی و عرفی را دربارۀ محاسبه سهم مالک و سازنده بشناسیم و با خیال راحتتر وارد عملیات ساختوساز مشارکتی بشویم.
برای تعیین میزان سهم هر کدام از طرفین قرارداد اصول رایجی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا میشویم. البته نوسانات بازار مسکن و تزلزل قیمتها، باعث میشود خیلی از افراد هنگام عقد قرارداد مشارکت در ساخت با ابهام و تردید مواجه شوند. در هر حال، در حالت عادی مبنای قیمت را بر وضعیت روز قرار میدهند.
به طور مثال در شهر تهران، فرمول محاسبۀ مشارکت در ساخت در هر منطقه بر مبنای «قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز در آن منطقه» قرار دارد.
با توجه به این اصل، اگر میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز در منطقهای که قرار است مشارکت در ساخت آنجا انجام شود تا چهار میلیون و پانصد هزار تومان باشد، معمولاً تقسیم سود به صورت برابر (50-50) انجام میشود. در غیر این صورت و اگر متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز در آن منطقه بین 4.5 میلیون تا 5.5 میلیون تومان باشد، میزان سود تغییر کرده و سهم مالک زمین 55 درصد و سهم سازنده 45 درصد محاسبه میشود.
البته در حال حاضر و با توجه به قیمت مسکن، دیگر در کمتر منطقهای شاهد قیمتهای زیر 5 میلیون تومان برای هر مترمربع آپارتمان نوساز هستیم. در این حالت به غیر از تعیین فرمول مشارکت به صورت 60-40 درصدی، مبلغی نیز تحت عنوان «بلاعوض» محاسبه میشود. این مبلغ در ابتدای فرآیند مشارکت از طرف سازنده به مالک پرداخت میشود که وی بتواند در طول زمان ساخت و آمادهسازی بنای جدید، در منزل دیگری ساکن شود.
مالک و سازندهای که قرارداد مشارکت در ساخت را امضا میکنند، در وهلۀ اول به دنبال سودی هستند که از این توافق حاصل میشود. به همین دلیل و بر اساس چند اصل عرفی، محاسبه سود مالک و سازنده همان ابتدا انجام میشود. |
مبلغ «بلاعوض» معمولا به صورت توافقی تعیین میشود و قانون خاصی دربارۀ آن وجود ندارد. اما عرفی که برای آن وجود دارد به این شرح است: تعیین مبلغ یک میلیون تومان به ازای هر مترمربع مساحت خانۀ کلنگی در منطقهای که قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز آن بیش از شش میلیون و پانصد هزار تومان است.
در باقی مناطق که قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز کمتر از این مبلغ است، وجه «بلاعوض» متغیر بوده و با توافق طرفین تعیین میشود.
بله. شما میتوانید با استفاده از فرمول ریاضی زیر میزان سهم مشارکت را محاسبه کنید:
R = A% × D – G% × M
کل ارزش ملک = M
قدرالسهم سازنده = G
کل هزینه ساخت = D
قدرالسهم مالک = A
مقداربلاعوض = R
مثال:
ملکی به ارزش دو و نیم میلیارد تومان که هزینه ساخت آن یک میلیارد و صد میلیون تومان برآورد گردیده و نسبت سهم سازنده و مالک بترتیب 40% و 60% است.
2.500.000.000 × 40% – 1.100.000.000 × 60% = 340.000.000
همانطور که میبینید مبلغی معادل سیصد و چهل میلیون تومان باید از طرف سازنده بابت مابهالتفاوت ِساخت و به صورت بلاعوض به مالک پرداخت گردد.
به زبان سادهتر میتوانیم بگوییم مالک بخشی از ملک خود را به سازنده میفروشد و سازنده به عوض مبلغ معامله، سهم مالک را میسازد و وجه تفاوت آن را نقد پرداخت میکند.
در زمینۀ میزان وجه «بلاعوض» چند نکته را به یاد داشته باشید:
معمولا مالک در همان ملکی ساکن است که قرار است تخریب شود. به همین دلیل، ابتدای پروژه سازنده وجهی را در اختیار مالک قرار میدهد که بتواند تا پایان عملیات ساخت برای خود مسکنی تهیه کند. به این وجه، بلاعوض گفته میشود. |
سفیر ایران در بغداد، با بیان این که سفر نخست وزیر عراق به ایران اولین سفر دو جانبهی «عادل عبدالمهدی» در مقام نخست وزیر است و این موضوع بر اهمیت این سفر که دارای پیامهای مختلفی نیز است، میافزاید، اعلام کرد: نخست وزیر عراق در رأس یک هیأت بلند پایه سیاسی، اقتصادی و نظامی صبح روز شنبه ۱۷ فروردین ماه به دعوت حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان به تهران سفر میکند.
ایرج مسجدی، در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در جریان این سفر برخی از مقامات ارشد دولت عراق از جمله وزیران نفت، دارایی، خارجه، برنامه ریزی، تجارت، برق و منابع آبی، مشاور امنیت ملی عراق، رئیس ستاد ارتش این کشور، قائم مقام وزیر کشور، رئیس گذرگا ه های مرزی و چند تن از نمایندگان مجلس عراق، نخست وزیر این کشور همسایه را همراهی میکنند، خاطر نشان کرد: در این سفر یک هیأت از بخش خصوصی عراق نیز حضور دارند که در این ارتباط میتوان به حضور خانم دکتر «ازهار حسین صالح» رئیس سندیکای مهندسین عراق، «سید راغب بلیبل» رئیس اتحادیه تجار عراق، و…. اشاره کرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان در بغداد با بیان اینکه برای هیأت بلند پایهی همراه نخست وزیر عراق برنامههای خوبی در نظر گرفته شده و آنها قرار است با همتایان ایرانی خود گفت و گو ها و دیدارهایی را داشته باشند، افزود: سفر آقای عادل عبدالمهدی به تهران دو روزه خواهد بود و او در روز یک شنبه در سومین نشست اقتصادی مشترک دو کشور شرکت میکند؛ در این راستا شاهد این بودیم که در جریان سفر وزیر امور خارجه کشورمان و همچنین سفر حجتالاسلام و المسلمین روحانی به عراق نشست اول و دوم بخش خصوصی تجار دو کشور برگزار شد.
وی همچنان با بیان اینکه در جریان این سفر توافقنامهها و یادداشت تفاهمهای امضا شده بین دو کشور در جریان سفر رئیس جمهور به عراق مورد بررسی و روند پیشرفت آنها مورد ارزیابی قرار میگیرد، اظهار کرد: با توجه به رفت و آمدهای اخیر یبن مقامات عالی رتبه دو کشور ایران و عراق، میتوان گفت روابط دو کشور همسایه وارد فاز جدیدی از همکاریهای سیاسی و اقتصادی شده و این موضوع بر افزایش همکاریهای منطقهای و بین المللی دو کشور نیز تأثیر مثبت گذاشته است. ادامه مطلب درایسنا….
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
زمین ویلایی در فاز یک پردیس / زمین مسکونی درپردیس / زمین درفاز1 محله 4پردیس
به روز شده در فروردین 16, 1398 در 7:21 ب.ظ
زمین مسکونی پردیس, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
2 سال قبل
زمین مسکونی پردیس, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
2 سال قبل
: 252
زمین تجاری درپردیس, زمین مسکونی پردیس, زمین های بزرگ با تراکم بالا, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
3 سال قبل
: 252
زمین تجاری درپردیس, زمین مسکونی پردیس, زمین های بزرگ با تراکم بالا, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
3 سال قبل
زمین تجاری درپردیس, زمین مسکونی پردیس, زمین های بزرگ با تراکم بالا, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
3 سال قبل
زمین تجاری درپردیس, زمین مسکونی پردیس, زمین های بزرگ با تراکم بالا, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
3 سال قبل
: 297
زمین مسکونی پردیس, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
2 سال قبل
: 297
زمین مسکونی پردیس, زمین ویلایی پردیس, ویلاپردیس
2 سال قبل